Cel mai natural mod de a slăbi

Secretul pentru a pierde în greutate cu cât mai sănătos și mai natural pe care îl știm și pe tine. Este mai ușor și mai ieftin decât ți-ai imaginat vreodată!

Cu siguranță nu vă surprinde faptul că spaniolii ne lasă câteva milioane de euro pe an în tot felul de alimente „dietetice” și în gama foarte diversă de suplimente alimentare „alternative” și „naturale” care se găsesc pe piață pentru a se presupune că pierde mai multă greutate rapidă și mai multe kilograme, realizate din extracte de plante, fructe și legume.

în mii de cărți, reviste și pagini web vorbește atât de mult și atât de bine despre aceste „formule pentru slăbire” – multe dintre ele susținute de mărci cunoscute și experți de renume – pare un singur fapt strident să ne întrebăm dacă sunt cu adevărat la fel de eficiente și pe cât de sigure ne promit. Și întrebarea deoparte ar afla prin câte dintre ele sunt atât de scumpe.

Plantele „slăbitoare”: ajutor inofensiv din partea naturii?

Dar merită să ne informăm despre ceea ce există în spatele acestor produse promițătoare pentru a decide cu o bună judecată dacă luăm sau nu. Și pentru a forma o opinie solidă, ar trebui să se țină seama foarte mult de argumentele dieteticienilor, nutriționiștilor cu privire la aceste produse și că acești profesioniști vor fi luat în serios responsabilitatea de a se informa despre ele și de a raporta întregii populații cu privire la eficacitatea și prevenirea despre posibilele sale riscuri.

Revizuirea de grup, sondajul și poziționarea este clar despre presupusele proprietăți de subțiere a majorității suplimentelor și preparatelor pe bază de plante, fructe și legume care sunt comercializate ca „arzător de grăsimi” revoluționar, multe dintre aceste produse nu sunt numai inutil, dar prezintă și un risc destul de mare pentru sănătatea noastră, spune acest grup de cercetători.

Pentru cât ne prăbușim, realitatea este că cea mai înaltă autoritate europeană în ceea ce privește puterea, autoritatea europeană a alimentelor de securitate (EFSA, pentru acronimul său în engleză) nu susține pretinsa capacitate de a elimina atât de specific corpul gras al oricărui aliment sau complement. Prin urmare, orice produs vândut ca „mai subțire” este ilegal.

Reglementări puțin exigente

La rândul său, complementară și alternativă, în iulie a aceluiași an 2013, a avertizat că „arderea grăsimilor” sau altele asemenea, pe lângă faptul că sunt ineficiente, pot conține ingrediente de medicamente capabile să genereze „efecte secundare nocive” , care prezintă un risc mai mare în cazul persoanelor care iau alte medicamente, având în vedere probabilitatea de a produce interacțiuni periculoase și modificări metabolice.

Prin urmare, nu este alarmist să observăm că tot ceea ce este încurajat să ia în contul tău și să riști orice presupus „produs de slăbire” pentru „foarte natural” și „sigur”, spunem că este fără a lua în calcul supravegherea unui medic pe care îl poți controlați – în măsura posibilului – efectele produsului, jucați ruleta rusă cu sănătatea lor, deoarece riscurile sunt imprevizibile.

„Deci, de ce pot cumpăra aceste produse de slăbire de origine naturale fără restricții aproape pe orice site?” S-ar putea să întrebați, cu tot motivul. Ne-am împiedicat aici cu o altă realitate nu mai puțin șocantă: cazul este că directiva europeană privind „produsele dietetice” nu impune producătorilor să efectueze studii clinice înainte de comercializarea.

Lor pentru a demonstra eficacitatea și siguranța lor și impune acest lucru chiar și pentru a furniza informații despre produse cu principii active de genul care și-au dovedit eficacitatea și siguranța în doza stabilită. Acest lucru trebuie rezumat în câteva cuvinte: nu este nimic clar că aceste „ suplimente ” servesc la ceva și nu știu dacă puteți produce efecte secundare la oameni.

Nu riscați

Unul dintre cei mai activi membri ai cercetătorului de grup din cadrul asociației spaniole a dieteticienilor, nutriționiștilor, July Basulto , recomandă, fără îndoială, să practicăm ceea ce se numește sens comun: „Dacă în casa ta aveți orice fel de produs pe care îl aveți vândute în magazin dietetice sau similare cu ideea că pierdeți kilogramele în plus pe care credeți (sau le credeți) pe care le puteți economisi, permiteți-mi să spun: nu folosiți „. la fel este recomandarea care face clinică o altă dintre cele mai înalte autorități de referință în această chestiune, asociația americană de endocrinologi.

Printre lista lungă de produse pe bază de plante care sunt vândute ca „slăbire”, dar care demonstrează lipsa unei eficacități suficiente, sunt unele la fel de populare precum ananasul, anghinarea, ceaiul verde, efedrina, chitosanul, guarana, iarba din San Juan , inulină sau glucomannan, așa cum au explicat María José Mateo și Julio Basulto în cartea lor „nu mai există dietă”.

Un alt punct important: nu doar dieteticienii-nutriționiștii trebuie să solicite consecvență în ceea ce privește consumul anumitor medicamente care, chiar și folosite atât de zi de zi de către medicamentele tradiționale pentru a accelera pierderea în greutate la unii pacienți, au un efect „foarte modest” „deci ar trebui să țineți cont dacă merită pedeapsa expusă la posibilele efecte secundare care pot rezulta, cum ar fi drogurile care sunt.