Cum vă felurile de mâncare mai sănătoase?

Când se vorbește despre o dietă sănătoasă și echilibrată, este un concept care poate fi foarte larg. Știm că există unele alimente mai sănătoase decât altele, dar, atunci când echilibrează mesele zilnic, este dificil să știm în ce proporții ar trebui să consume anumite alimente sau care ar fi cel mai bun mod de a le combina între ele pentru a realiza o dietă sănătoasă , care ne ajută să ne menținem sănătatea în condiții optime.

Cum ar fi un fel de mâncare sănătos?

Astfel, deși de ani de zile a urmat așa-numitul model al hranei piramidale, care a arătat cantitatea de alimente care a mâncat mai sănătos pe tot parcursul săptămânii, în prezent, există o metodă mai eficientă: așa-numitul „fel de mâncare sănătos” ‘.

Astfel cum este propus, această tehnică se bazează pe împărțirea mentală a farfuriei de alimente în diferite fracții, pentru a ne face o idee despre cantitatea de alimente pe care trebuie să o consumăm și cum pentru a le amesteca.

Trebuie să ne amintim că întotdeauna vor putea fi incluse toate elementele mâncării într-un același fel de mâncare, de exemplu, dacă este nevoie de o supă. Cu toate acestea, este un mod indicativ de a înțelege proporțiile recomandate și, mai presus de toate, necesitatea ca varietatea să fie prezentă la fiecare masă și nu doar pe tot parcursul săptămânii. (Pentru a pune ceva mai ușor … „Aici aveți o alegere de rețete sănătoase pentru a vă bucura în familie !!)

Fructele și legumele, baza dietei noastre.

Jumătate de farfurie pentru fructe și legume. Este clar că fructele și legumele ar trebui să fie baza dietei noastre și, prin urmare, alimentele care ocupă cel mai mult spațiu în farfuria noastră. De fapt, vor însemna jumătate din același lucru. Trebuie să luăm în considerare faptul că aproape cele trei sferturi ale plăcii din mijloc corespund legumelor, iar celelalte încăperi fructelor.

Nu este vorba să mănânci doar câțiva spanac și doar o banană, ci să dai puțină culoare vasului prin combinarea fructelor și legumelor între ele. Cu toate acestea, fiecare culoare înseamnă că mâncarea are unele caracteristici specifice pentru că, pe măsură ce felurile de mâncare sunt mai variate, vor primi mai mulți nutrienți.

În cele din urmă, trebuie să luăm în considerare faptul că cartofii sau ignamii nu sunt incluși în această categorie, datorită nivelului ridicat de carbohidrați.

Cereale da, dar întregi. Următorul trimestru al acestui aliment alimentar sănătos este dedicat „cerealelor întregi”, adică alimentelor precum orezul, pâinea și alte cereale, care sunt încă o parte esențială a dietei. Da, trebuie consumate de preferință în versiunea integrată, evitând în schimb albul de orez, grâul integral I și alte cereale care nu sunt rafinate, care sunt hidrați de carbon mai puțin recomandabili.

Proteine ​​sănătoase

Ultimul sfert al plăcii trebuie utilizat, cum nu, pentru proteine. Da, ar trebui să fie sănătos în proteine, adică să reducă posibilele grăsimi saturate, carnea roșie și procesată (cârnați) și așa mai departe. Deci sunt cele mai recomandate alimente ca peștii și păsările.

De asemenea, nu trebuie uitat că leguminoasele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​și că ar trebui adesea incluse în această categorie. Nu întotdeauna trebuie să fie categorii separate fizic, putem crea și combinații. De exemplu, o farfurie de linte cu multe legume și puțin orez brun, sau faceți aceeași combinație cu o salată, la care putem adăuga și niște fructe.

Când vorbește despre farfuria cu mâncare, aceasta ar trebui să includă și un pahar de băutură. În acest sens, trebuie amintit că este necesar să beți suficientă apă în fiecare zi și că acest pahar de apă nu trebuie înlocuit cu băuturi zaharate sau băuturi răcoritoare. De asemenea, nu trebuie să beți mai mult de un pahar de suc (fără adaos de zahăr) pe zi și să nu depășiți consumul de lapte.

Optează pentru uleiuri vegetale. Fie pentru a găti, fie pentru a condimenta, alegeți uleiuri de plante ca și cele de măsline. Dimpotrivă, trebuie să evităm uleiurile parțial hidrogenate, care conțin grăsimi puțin sănătoase.

Nu este suficient doar o dietă bună. În ceea ce privește acesta din urmă, trebuie să ne amintim că, deși o dietă sănătoasă este esențială pentru a-și lua o viață sănătoasă, aceeași trebuie să fie însoțită de alte obiceiuri, cum ar fi exercițiile fizice moderate zilnic și să se evite toxicitatea precum snuff-ul și spiritul.