Faceți patul dacă doriți să vă îmbunătățiți viața

Mama ta va repeta o zi din cauza ta, că pentru a face patul știind că atunci când te vei întoarce să anulezi, păreai un efort inutil. Și totuși, puține lucruri la fel de simple ca un pat bine făcut ne pot oferi un astfel de sentiment de bunăstare.

Poate că mama ta avea dreptate

Si reconstruirea patului unde dormi ar trebui să fie prima ta acțiune a zilei. Este doar o chestiune de rutină, de obiceiuri. Dar, făcând patul sau nu, poți influența mult asupra modului în care vei petrece restul zilei.

Nu există nicio modalitate convențională de a-l face sigur dacă aparține armatei sau dacă lucrați într-un hotel sau într-un spital. Orice militar ca orice femeie de serviciu sau asistente medicale auxiliare știu cum să pregătească patul perfect și nu este greu de găsit în ghidurile de internet cu instrucțiuni detaliate. Westwing sau WikiHow sunt doar două exemple.

Cu toate acestea, în casă, rezolvarea patului este mai mult de o întrebare cu privire la modul în care ne-am învățat părinții și propria noastră capacitate și / sau manie. Nici măcar ghidurile pentru a fi o soție perfectă publicate în secolul trecut pe care le-am putut consulta nu menționează cum ar trebui îndeplinită această sarcină.

I s-a părut că a face patul să fie ceva înnăscut în femeie, sarcină care a fost transmisă de la mame la fiice până când feminismul a dat o lovitură pe masă și munca domestică s-a întâmplat să fie, de asemenea, un lucru al bărbaților (sau, cel puțin, în că suntem).

Adevărul este că această piesă de mobilier de care ar fi foarte greu să ne descurcăm poate spune multe despre noi, despre personalitatea noastră. Un psiholog va oferi indicii dacă suferiți de depresie sau dacă sunteți o persoană obsesivă a ordinii. A inspirat artiștilor și a servit ca bază pentru mobilizările pacifiste. Și sunt cei care susțin că simplul act de a adopta rutina de a-ți face patul dimineața poate fi pârghia care schimbă lumea.

La început era paiul

De ce spunem „face patul” dacă nu îl dezasamblăm noaptea ca și cum ar fi un Lego? În același timp, spunem „trageți lanțul” când am descărcat apa din cisterna toaletei, dar este suficient să apăsați un buton: pentru că la originea sa se descurcă bine.

A fost o dată când acest lucru pentru a face patul ar trebui interpretat într-un sens literal. Unele surse vorbesc despre timpul Imperiului Roman, iar altele își plasează originea în Evul Mediu, dar modul de a construi un pat pe care să se odihnească a fost practic același.

Apoi a dormit pe saltele umplute cu paie (sau direct pe un lot) pentru a fi așezat pe podea fără mult mai multă parafernalie. În fiecare zi, creșterea a fost necesară pentru a le goli și a pune la uscat căptușeala pentru a preveni umezeala sau a cheltui paiul pentru alte necesități. Așa că toate nopțile au trebuit să facă din nou patul la propriu.

Acest proces pare să fi crescut și expresia a face patul cuiva, în sensul de a înșela, de a pregăti un truc. Dacă în loc de paie singure, au pus și niște pietre, harul a fost servit și expresia pe care o folosim astăzi pentru a vorbi și pentru a ne juca.

La fel ca grațioasa a fost faimoasa petacă , acea glumă cuartelera care a petrecut făcând patul unor neatente împăturind cearșafurile în așa fel încât să se dovedească imposibil să pătrundă în ea, la cele mai puțin întinse.

Patul poate fi și biroul dvs.

Unul dintre primele sfaturi pe care le poți da celor care aleg să lucreze de acasă este din pat. Cu toate acestea, figuri importante precum Leonardo Da Vinci, Mark Twain sau Scott Fitzgerad au creat multe dintre lucrările sale sau au avut cele mai bune idei atașate la foi.

Prin poziția noastră în solul nativ, au lucrat din pat datorită sănătății sale delicate. Marele galician a scris minciunile paginilor care apoi au fost puse cu buzunare pe o masă pentru ca soția sa să le ordoneze și să le transcrie. De asemenea, obligat să-și transforme dormitorul și propria casă în locul muncii și al primirii vizitatorilor.

Se spune că o singură dată a fost o echipă de televiziune suedeză care a filmat o poveste despre el mai târziu pentru, iar unul dintre reporteri pe care l-a întrebat să se lupte la locul lor de muncă. „Mă tem că nu voi putea fi, îmi cer scuze, dar scriu mereu în pat”, a răspuns el amabil bătrânul poet.